Under Kristi Himmelsfärdshelgen fylls Österlen av smaker, dofter och upplevelser när Matrundan återvänder. Gårdar, restauranger, caféer och mathantverkare öppnar upp och bjuder in till fyra dagar av lokal matglädje.
Brick Österlen serverar högrevsburgare och bubbel i sin trädgård, Buhres på Kivik grillar utanför butiken och bjuder in till klassikermeny i bistron. På Drakamöllan Gårdshotell väntar en vårbuffé och historieberättande, medan Ekenäs Farm bjuder på konst, fika och skogspromenad med tipsrunda.
Hos The Green Shop at Orelund blir det smakprov, minimarknad och turer med Orelundståget. Gunnarshögs Gård storsatsar på rapsfrossa med visningar, traktoråkning och pressa-din-egen-rapsolja. Hotel Svea bjuder på havsnära frukost och kvällsmeny, medan Ingelsta Kalkon serverar kalkondelikatesser i både butik och restaurang. På Kivik Café & Bakery blir det frukostbuffé och spiddekaga, och Kiviks Hotell erbjuder mat hela dagen.
Kiviks Musteri dukar upp smakprov och nyheter, Lönebostället in Gladsax bjuder på korv, vildsvin och gårdsbryggt öl, och hos Sanna's Italy kan du prova några av världens finaste olivoljor.
On Skepparps Vingård hålls vinprovningar och vingårdsturer, Tastecelebration Residence lockar med Big Green Egg-smaker och fyrarätters middag. Tryde 1303 serverar vedugnsbakad pizza, indiskt och Österlentapas.
Åsgård – Holkestorp bjuder på lammkebab, fårvallning och mjukglass, Öl & Knäcke firar sparrisen med mat och boule, Eastern farm kombinerar fransk lunch, loppis och kvällsmiddag.
On Österlenchoklad väntar chokladprovning, glass och kakaomys för barn. Österlenkryddor erbjuder smakprover av årets nyhet – Aromia.
Matrundan – Food tour är det perfekta sättet att upptäcka det bästa av Österlens matvärld – från jord till bord. Planera din rutt, ta med vänner eller familj och låt smaklökarna styra vägen.